На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

6/24/2017

Програма із зарубіжної літератури оновлена у 2017 році.

Привіт! Не стану розповідати про те, що оновлена програма сучасної української школи направлена на розвиток компетентності учнів. Вона має на увазі те, що  випускник школи – це патріот України, який знає її історію; носій української культури, який поважає культуру інших народів; компетентний мовець, що вільно спілкується державною мовою і володіє однією чи кількома іноземними мовами, і т.д, і т.п. У цій статті скажу тільки про оновлену програму з зарубіжної літератури 2017 року.  

Отже, програма із ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ для 59-х класів змінилася у 2017 році. Тобто, оновилася. Прочитати і скачати пояснювальну записку програми для загальноосвітніх навчальних закладів ви можете ТУТ:
Програму було розроблено на підставі Держстандарту базової і повної загальної середньої освіти (Постанова Кабміну України від  23. 11. 2011 р. № 1392) з урахуванням Державного стандарту початкової загальної освіти (Постанова Кабміну України від 20. 04. 2011 р. № 462) та відповідно до положень «Концепції Нової української школи» (2016 р.).

У 2017-2018 навчальному році відбудуться ключові зміни в оновлених програмах для 5-9 класів із зарубіжної літератури:

4. У програмі виокремлено очікувані результати навчально-пізнавальної діяльності учнів (за розділами), з’ясовано особливості реалізації ключових компетентностей та предметних компетентностей. Предметні компетентності є багатокомпонентним утворенням, основними складниками якого є знаннєвий, діяльнісний і ціннісний компоненти.


7. З огляду на одержані під час обговорення на порталі EdEra пропозиції розширено список творів для альтернативного вивчення: додано «Снігову королеву» Г. К. Андерсена у 5 класі, «Собаче серце» М. О. Булгакова у 9 класі.

8. Додано рубрику «Міжпредметні зв’язки».

9. Розширено список творів для вивчення напам’ять за вибором учнів: байка І. А. Крилова у 6 класі, сонети В. Шекспіра і Ф. Петрарки у 8 класі, поезії О. С. Пушкіна у 9 класі.

10. До списку додаткового читання додано. «Мій дідусь був черешнею» А. Нанетті, «Чи вмієш ти свистати, Юганно?» У. Cтарка.


З методичними рекомендаціями щодо викладання зарубіжної літератури у 2016/2017 навчальному році ви можете ознайомитися, натиснувши на цей заголовок. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина