На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

8/05/2019

Відеоурок зарубіжної літератури у 8 класі ПРО ВЕДИ - «Боги Рігведи»

Відеоурок зарубіжної літератури у 8 класі ПРО ВЕДИ - «Боги Рігведи». Про яких богів йдеться у РІГВЕДІ? Минулого разу ми розглядали складові вед. Сьогоднішній відеоурок зарубіжної літератури розкаже Вам про богів Рігведи. Наш ІІІ відеоурок домашнього навчання із зарубіжної літератури у 8 класі знову не містить текстів вед. Сьогодні ми розберемо складові божественного пантеону стародавньої Індії, які прославляються у «Рігведі», і заглибимося у божественний початок створення світу за індійською міфологією. Всі незрозумілі явища стародавні люди намагалися якось пояснити, бо вони їх
лякали. Так народилися всі боги світу: щось могутнє, невидиме викликало бурі, повені, урагани, блискавки, землетруси, цунамі. Або навпаки – сприятливі умови. Оцій невидимій силі, яка впливала на їхнє життя, люди дали ім’я – Бог. А оскільки явища на планеті відбувалися скрізь одні й ті самі, то й Боги у всіх були одні й ті самі: Бог неба, Бог Землі, Бог Сонця, Бог води, Бог вітру… Перелічіть, будь ласка, далі самі!

Якщо ви розігналися не на жарт, то вже досить! Тому що ми можемо перераховувати їх до нескінченності. Так, боги були одні й ті ж. Але називали їх у різних країнах і у різних народів, звісно, по-різному. Отже, розглянемо Богів ведійської міфології.
Відкрийте підручник на сторінці 13. Читаємо і слухаємо!  



Найдавніший шар Рігведи складають так звані космогонічні гімни. Вони оповідають про створення світу, причому пропонують різні його варіанти.




Всім, хто поділяє мої переконання, кому подобаються мої відеоуроки зарубіжної літератури я щиро вдячна. 
Підписуйтесь на мій YouTube-канал і на оновлення блогу, щоб не проґавити новинки! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина