На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

5/08/2020

Дистанційний урок в 5 класі «Пауль Маар «Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу»

Вітаю всіх своїх п’ятикласників! Я пишаюся всіма вами, адже ви так самовіддано і мужньо витримуєте той незвичний шалений тягар дистанційного навчання, до якого ні вас, ні мене ніхто не готував. І спільними зусиллями ми впевнено наближаємося до мети – незабаром завершення навчального року. Залишилося зовсім трошки. Тому збираємо всю волю в кулачки і робимо останні кроки до цієї мети!
Сьогодні ми з вами розглянемо біографію видатного
німецького письменника Пауля Маара і познайомимося із його повістю-казкою «Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу». 

Всі ми з вами маємо якісь бажання. Подекуди вони «виробляються» зі швидкістю 10 штук за хвилину. То ж уявімо собі на хвильку, що наші бажання можуть здійснюватися. 


«Я хочу машину!» - кажете ви і бац… Вона негайно з’являється: на вашому столі, у спальні на ліжку, десь за містом, чи на даху вашого будинку… І не факт, що це буде саме автомобіль вашої мрії. Це може бути: іграшкова машинка, наліпка на футболку, пральна чи швейна машинка, трактор чи потяг… Чого ви дивуєтесь? Адже все це – машини!

Поясніть, що ви зробили неправильно? Точно – ви не чітко висловили своє замовлення і не вказали конкретно, де воно повинно з’явитися і яку саме машину ви мали на увазі. 

То ж саме цьому – чітко формулювати і висловлювати свої бажання – нас навчає повість-казка Пауля Маара «Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу»





Презентація до уроку.





Домашнє завдання
вказано у відео. Раджу додивитися його до кінця.


А я наразі із вами прощаюся до наступного уроку!



ДИТЯЧІ ПРОЄКТИ



Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина