На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

5/22/2017

15 домашніх завдань на літо.

15 завдань на літо від Юлії:

Мої маленькі сонечка, на літо я пропоную Вам виконати 15 таких завдань, щоб до 6-го класу ви прийшли дорослішими і впевненішими у собі. Адже дорослість - це не показ своїх понтів, а вміння стримувати свої не дуже гарні якості, вміння стримуватись і концентруватися лише на зразкових сторонах свого характеру. Отже, читайте, виконуйте і дорослішайте! 

1. Гуляйте вранці парком або біля річки в повній самоті, слухайте шелест листя на деревах, дивіться на відблиски сонця на воді і думайте про те, що робить вас щасливими.

2. Намагайтеся використовувати нові слова, які ви дізналися в цьому році з вивчених творів. Чим більше ви зможете сказати, тим цікавіше ви зможете думати, а чим більше у вас буде думок, тим вільніше ви будете. Лайливі слова заміняйте нормальними аналогами. Чим менше буде у вашому аресеналі лайливим слів, тим краще ви себе почуватимете.

3. Беріть із собою на прогулянку книги. Читайте! Багато, скільки зможете. Але не тому, що ви зобов'язані це робити. Читайте, тому що літо надихає на мрії і пригоди, а читання - це як політ. Читайте, тому що це найкраща форма бунту (за порадою, що саме читати, приходьте до мене).

4. Уникайте всього, що приносить вам негатив і відчуття порожнечі (речей, ситуацій і людей). Шукайте натхнення і друзів, які вас збагачують, які розуміють вас і цінують такими, як ви є.

5. Якщо ви відчуваєте смуток і страх, не хвилюйтеся: літо, як і будь-яка інша прекрасна річ в житті, може привести душу в сум'яття. Ведіть щоденник, потрібно описувати те, як почуваєтеся (а у вересні, якщо захочете, ми це разом почитаємо).

6. Танцюйте і співайте, не соромтеся нічого. Скрізь, де завгодно: хоч на танцполі, хоч у своїй кімнаті на самоті. Літо - це пісня і танок, і нерозумно не брати в цьому участі.

7. Хоча б один раз сходіть зустріти світанок. Стійте мовчки і глибоко дихайте. Закрийте очі і відчуйте подяку.

8. Більше займайтеся спортом. Ходіть на "мінік", на стадіон, на "Рошен", навіть у своєму дворі виконуйте якісь вправи, грайте у футбол, волейбол, бадмінтон, у "Вибивного".

9. Якщо ви зустріли когось, хто вам дуже сподобався, скажіть це їй чи йому так красиво і переконливо, як тільки зможете. Не бійтеся бути незрозумілим. Якщо нічого не вийде - значить, не судилося, а якщо вас зрозуміють і дадуть відповідь, то літо-2017 ви проведете разом, і це буде золотою добою. (У випадку невдачі повертайтеся до пункту 8.)

10. Перечитайте конспекти наших уроків: порівняйте все те, про що ми читали, з тим, що відбувається у вашому житті.

11. Будьте такими ж щасливими, як сонячне світло, і такими ж вільними і незалежними, як річка (море).

12. Будь ласка, не сваріться. Будьте ввічливими і добрими. Вчіть ввічливі слова: слова привітання, прощання, побажання удачі...

13. Дивіться хороші фільми з глибокими емоційними діалогами (якщо можете, англійською чи німецькою (залежно від того, яку іноземну мову ви вивчаєте в школі)), щоб одночасно поліпшити свою іноземну і розвинути здатність відчувати і мріяти. Нехай кіно не закінчується для вас разом з фінальними титрами, проживайте його знову і знову, включайте його в досвід цього літа.

14. Літо - це магія. У іскристому сонячному світлі ранку і жаркими літніми вечорами мрійте про те, якою може і повинно бути життя. Зокрема - ваше власне життя. Зробіть все від вас залежне, щоб ніколи не здаватися на шляху до мрії.

15. Будьте хорошими, допомагайте батькам, не зависайте в інтернеті - реальний світ набагато цікавіший!
І я чекатиму на вас з нетерпінням у новому 2017-2018 навчальному році. Чекатиму на вас - оновлених, добрих, засмаглих, ввічливих, спокійних і розумних!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина