На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

9/29/2021

Уроки Данте Аліг᾿єрі

 

Всі ми з вами рухаємося по життю: хтось повільно, сповнений піднесеної енергії; хтось стрімко, мов руйнуючий потік. З одніми нам тепло і затишно, інші – збивають з ніг. Куди ми рухаємося? Як? Для чого? Що робити, аби виправити помилки, скоєні на нашому шляху?
Можна робити припущення та дискутувати на цю тему багато і довго, що й робили вчені, філософи, письменники всіх епох та континентів. Але одне не можна заперечити: Данте Аліг᾿єрі – єдиний, хто дав на це вичерпну відповідь.



У своїй «Божественній комедії» Данте показав шлях, як відвернути людину від гріха і навести її до праведного життя; як врятувати людей від ганебного стану й привести їх до щастя». Письменник мріяв про духовне спасіння людини й усього світу шляхом зростання душі через пізнання цього світу, очищення, покаяння, та вознесіння до раю: досконалого, світлого, гармонійного світу, для якого й створена людина…

А, втім, у всіх таємницях Данте та його «Божественної комедії» ми розбиралися сьогодні на уроках зарубіжної літератури в 10-А та 10-В класах. 



Данте, з допомогою Вергілія та коханої Беатріче крок за кроком долав усі кола «Пекла», «Чистилища», щоб потрапити до «Раю» - місця любові, спокою, краси, гармонії та миру. Дякую своїм учням за роботу, зроблену під час уроку: потрібно було скласти та інсценувати власний діалог між Данте, Вергілієм та Беатріче, з чим вони блискуче впоралися! Чудові діти – чудові ідеї, а отже й незабутні уроки!



А чи знали Ви про те, що пам᾿ятник Данте Аліг᾽єрі є в Києві? І встановлений він був у 2015 році? То «наберіть» нашу Світланку Кругляк – вона розповість!


А ще – сьогодні герої «Божественної комедії» завітали навіть до нас на українську етнічну осінню інсталяцію.




Большакова Ю. А.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина