На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

10/06/2021

Урок зарубіжної літератури до 90-ї річниці з дня народження Яна Улофа Екгольма

Вітаю Вас, мої шановні читачі й колеги! Придумала цікавинку до уроку зарубіжної літератури з нагоди 90-ї річниці з дня народження
Яна Улофа Екгольма. Скажу одне - результат чудовий і дітям дуже сподобалося! Тому, копіюйте, завантажуйте, користуйтеся. Прийом можна використовувати до будь-якої теми. Варіюйте. Дивитися відео





Урок зарубіжної літератури  

до 90-ї річниці з дня народження Яна Улофа Екгольма

Тема: Ян Улоф Екгольм

Мета: дізнатися про творчість відомого шведського прозаїка, автора численних детективів та книг для дітей, з дня народження якого 20 жовтня виповнюється 90 років. Створити письмові повідомлення з аналізами та висновками у вигляді письмових повідомлень у Instagram Direkt. Розвивати навички зв’язного писемного мовлення, пошукові компетентності та вміння аналізувати.

Обладнання: проєктор, інтернет, телефони, картки, зошити.

Хід роботи:

1. Вступне слово вчителя

Доброго дня. 20 жовтня – 90 річниця з дня народження однієї людини. Що це за людина, що вона зробила, чим відома, ми дізнаємося на сьогоднішньому уроці.

2. Початок роботи

Запишемо у зошити число і тему уроку: «Ян Олаф/Улаф Екгольм»

Завдання №1

Уявіть собі, що Вам в Instagram надійшов запит на додання у друзі від цієї людини: (учням демонструється повідомлення, а потім і портрет Яна Улафа)



              

Блокувати його я поки що забороняю. Ваше завдання полягає у тому, щоб розповісти другу/подрузі про таку подію (невідомий контакт, людина літнього віку, і раптом проситься у друзі до школяра!) і попросити поради, як діяти. Своє «повідомлення» другу запишіть у зошити. Речень 5-10. У Вас на це 10 хвилин.

(Учні повинні написати грамотне послання (молодіжний сленг не забороняється), у якому повинні вказати про подію, описати коротко побоювання через зовнішність, вік чоловіка, попросити поради, що діяти)

Завдання №2

Тепер уявіть, що це повідомлення, які Ви щойно записали у свої зошити, отримали Ви від свого друга.

(Учитель роздає кожному учневі картки-сітки шаблону Instagram)



Будь ласка, допоможіть своєму другу/подрузі перевірити «профіль» цього Яна, зібрати про нього якомога більше точної інформації.

Внесіть ці дані у таблицю. У Вас 10 хвилин.

(Учні у будь-який зручний для них спосіб шукають інформацію та коротко заповнюють шаблон-сітку)

Завдання №3

Проаналізувавши зібрану інформацію, напишіть «повідомлення» своєму другу (у зошити, з абзацу) про те, що Вам довелося знайти, опишіть, що являє собою ця людина, підбийте підсумки. Висловіть пораду, що робити далі.

(Написання остаточного повідомлення займає весь час, що залишився до кінця уроку).

Зошити і листки Інстаграм вчитель збирає по дзвінку на перевірку. Оцінюється якість зібраного матеріалу про Яна Улафа, зв’язність і логічність «повідомлень», грамотність, зроблені висновки.

Домашнє завдання: (за підручником або) прочитати та переказати зміст твору «Тутта Карлссон» і проаналізувати його.

Кінець уроку















Урок склала і провела вчитель зарубіжної літератури Опорного закладу освіти Яготинського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» Яготинської міської ради Большакова Юлія Альбертівна. Вчитель І категорії.  






Провела подібний урок в 11 класі на тему "Франц Кафка "Перевтілення". 

У друзі "просився" Грегор Замза. 

В результаті отримала майже ідеальну роботу Тєлєгіна Н. і Денисюк В.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина