На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

12/13/2018

Твір на тему "Зима" - "Зимова вулична феєрія"

Твір на тему "Зима" - "Зимова вулична феєрія". 

Читати, копіювати: 





Зимова вулична феєрія.

Я завжди помічаю на вулиці все, що незвично. Ось чубляться горобці, смішно настовбурчивши пір'я. Такі смішні – вони абсолютно не звертають уваги на навколишніх. Їх проблеми кардинально відрізняються від людських. Ні тобі шкіл, ні тобі машин, ні тобі проблем з грошима. Потай ловлю себе на думці, що все ж вони щасливіші за нас – горобці не вигадують собі проблем, а просто долають труднощі, що виникають на даний момент.

Йду далі. Ось хмаринка зачепилася за верхівку верби. Кумедно! Зима. А зранку йшов дощ, слизота неймовірна! Йду, як льодова скульптура: каптур, перетворившись у корону Снігурки, не згинається, крига на мокрих штанях… Почув гул, що розноситься ніби барабан у криштально-морозяному повітрі, підняв голову – летить літак. На Схід. Хлопці там у холоді, у напрузі, серед смерті. Лети, рідний – допомагай захисникам! 

Знов нога «поїхала»: чергова ямка на дорозі! Припинив рахувати, дарма – їх не меншає. О, мати Земле, яка краса!!! Диво, що ніхто цього не помічає! Хочеться завалувати на увесь світ: «Люди, гляньте, яка краса навколо!» Схилився, розглядаючи диво природи: травичка вкрилася кригою після дощу. Ні, не інієм, кригою. Льодова скульптура в мініатюрі. Ні не скульптура – колаж! Колаж чудернацький, дивовижний, створений видатним митцем – Природою! Банальна річ виявляється раптом чудернацьким витвором. Буденна деревинка перетворюється на чарівну істоту. 

Ходіть та помічайте – красиве під ногами! Гарне поруч! Треба тільки зупинитися і побачити, зрозуміти нарешті, що для природи ГОЛОВНІ РЕЧІ – ЦЕ НЕ РЕЧІ! 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина