На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

9/23/2019

Есе "А журавлі летять на південь" за віршем Є. Плужника «Вчись у природи творчого спокою»


Вітаю Вас! Тут Ви можете почитати і скопіювати есе з української літератури за поезією Євгена Плужника "Вчись у природи творчого спокою". 

Есе "А журавлі летять на південь" за віршем Є. Плужника «Вчись у природи творчого спокою»

Восени люблю спостерігати як журавлі летять на південь, спокійно проводжаючи їх поглядом. Прощально курличачи, вони ніби забирають із собою літо. З їхнім відльотом стираються насичено-зелені літні фарби і назовні проступає істинна природа: багряно-жовта, пурпурова, оксамитна. У такі моменти замислюєшся про плин життя.

У цьому божевільному світі нам так не вистачає спокою! Щоденна метушня виснажує і позбавляє сил. Виникає нестримне бажання кинути все і летіти слідом за журавлями, у прекрасну країну, де панує вічне літо. Найбільш вдало, на мою думку, мій осінній стан відтворено у поезії Є. Плужника «Вчись у природи творчого спокою». Автор «поділяє» мої думки і дає підказку, як віднайти спокій і душевну рівновагу для того, щоб рухатися вперед. Він стверджує, що в природі все влаштовано мудро, що вона, як натхненний вчитель, навчає нас «шанувати визнаних взірців». І нікуди не треба ходити, нічого не треба шукати – потрібно просто придивитися і прийняти її дари. Лише той, хто вміє чути природу, може вважатися повноцінною, щасливою, здоровою і зрілою людиною.

Відлітають журавлі на південь, дозріли їхні пташенята, визріли плоди – пора збору «врожаю». Восени ми пожинаємо «плоди» наших літ, пізнань, досягнень, зливаючись з природою, входячи в гармонію зі світом, що закінчив свій річний цикл. Ми, сповнені досвіду, здобутків, мудрості, знаходимо жаданий спокій і здатність пережити «зиму», щоб відкритися навесні до нових звершень. Адже життя не припиняється, воно змінюється з року в рік, даруючи нам нові знання. І нехай летять журавлі, я спокійний – я знаю, що готовий жити далі.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина