На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

3/28/2023

Рей Бредбері "Усмішка"

Оповідання Рея Дугласа Бредбері "Усмішка" - свого роду картина можливого апокаліпсису у всіх можливих значеннях: життя після ядерної війни, кінець і деградація моралі, ненависть до всього минулого, занепад і знецінення, варварство і дикунство... Ось що чекає на людство у випадку, коли якомусь божевільному божку заманеться натиснути "ядерну кнопку": 

Тема: фантастичне оповідання про життя людства після "кінця світу" у ядерній війні. Історія хлопчика, який не втратив людських якостей, розуміє і спирймає прекрасне, готовий відроджувати і творити.

Ідея: "ядерні війни" може влаштувати людина з вигляду цілком пристойна і адекватна, розумна і вихована. І коли світ "скотиться у прірву" варварства, дуже мало кому вдасться зберегти в собі паростки людяності. Любов до прекрасного і вічного, створеного людством протягом тисячоліть не може згинути, не може бути знищене. Воно завжди знайде відгук у дійсно благородних і мудрих серцях, вселить надію на краще і подарує щастя.

Не стану писати характеристики головних героїв, їх Ви можете знайти на інших платформах (зокрема ТУТ), додам лише короткий зміст оповідання і залишу Вам можливість самостійно подумати над сенсом життя і прекрасного у ньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина