На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

9/10/2017

Реферат з мистецтвознавства "Неоготичний стиль в архітектурі Англії"

Привіт! Шукаєте реферат з мистецтвознавства для 8 класу на тему "Неоготичний стиль в архітектурі Англії"? Тоді Ви за адресою! Читайте, користуйтеся! 




РЕФЕРАТ "НЕОГОТИЧНИЙ СТИЛЬ В АРХІТЕКТУРІ АНГЛІЇ"


Початок відновлення англійської готики розпочався в Британії наприкінці 18 ст. через розчарування англійських діячів у ідеалах французької революції 1789—1793 рр.

Неоготичний стиль в архітектурі, або неоготика, виник в Англії в 40-ті роки XVIII століття і подарував світу такі шедеври, як Вестмінстерський палац на набережній Темзи в Лондоні і казковий замок Нойшванштайн у Німеччині.

Неоготика відроджувала більшість традицій середньовічної готики. Стала дуже популярною у свій час — в неоготичному стилі зводили католицькі собори по всьому світу — в Нью-Йорку, Мельбурні, Сан-Паулу і багатьох інших містах.

Поширенню неоготики чимало сприяли письменники, які на сторінках своїх романів поверталися в Середньовіччі. В англійській літературі неоготичний стиль називали «відродженої готикою».

Неоготика практично не відрізняється від готики — те ж страхітливе велич і помпезність, колони та стовпи, високі склепіння і шпилі, а також каркасна система, яка розподіляла навантаження і дозволяла будувати дуже високі будівлі. Неоготика трохи модернізувала цей стиль. Було відновлено багато зруйнованих раніше соборів.

Першопрохідцем цього стилю став автор першого готичного роману Хорас Уолпол. Він стилізував свій маєток під середньовічний замок. Його приклад наслідували багато інших аристократів. Розквіт неоготики настав наприкінці XVIII століття, коли син мера Лондона Вільям Бекфорд побудував помпезне маєток з восьмикутної вежею заввишки в 90 метрів. Слава про маєток Фонтхілл-Еббі облетіла всю Європу.

Офіційно стиль був визнаний, коли на руїнах зруйнованого пожежею будівлі Британського парламенту побудували Вестмінстерський палац. Будівля стала візитною карткою неоготики. Після цієї будівлі в неоготичному стилі стали зводити по всьому світу.

Найбільш яскравими шедеврами неоготики стали будинок Лондонського вокзалу Сент-Панкрас, замок шотландського герцога Аргайла на озері Лох-Файн, собор Святого Патрика в Нью-Йорку, замок Нойшванштайн («новий лебединий скеля») у Німеччині і церква Вотівкірхе у Відні.

В добу королеви Вікторії Британська імперія як у метрополії, так і в колоніях провела масову забудову в неоготичому стилі.

Уряд Британії офіційно визнав неоготику національним стилем.

Неоготичні декорації отримали - Короліський суд, залізничні вокзали, мости, ратуші, низка державних споруд Британської імперії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина