На блозі розміщені матеріали уроків зарубіжної літератури

Всеосвіта для Вас

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

"Аліса в країні Див" Льюїс Керрол українською - 1 серія

10/18/2019

Есе на тему: "Як вберегтися від зневіри на шляху до мрії?"

Вітаю Вас! Наразі, зовсім недавно моєму сину довелося писати есе з української літератури на тему "Як вберегтися від зневіри на шляху до мрії?". Пропоную Вам текст есе і документ Ворд, які Ви можете скачати чи скопіювати.
«Як вберегтися від зневіри на шляху до мрії?»

Коли ми йдемо до мети, шлях наш здається нам досить легким. На крилах натхнення ми розпочинаємо свою роботу. Але правила життя вносять свої корективи, ускладнюючи нашу дорогу. Якщо зупинишся і складеш руки – не досягнеш нічого. Можливо, там, за останнім кроком, і знаходилася омріяна мета?

За приклад не стану брати якийсь твір, а звернуся до сучасних подій в Україні. Все життя українці мріяли стати вільними і незалежними, крок за кроком намагаючись позбутися кайданів «старшого брата», який привласнив собі не лише всю Україну, а й її багатовікову історію. Україна йшла крізь брехню, тиск, терор, диктатуру, війни й кров, втрачаючи своїх найкращих синів.

І ось зараз, знаходячись за крок до омріяної перемоги, більшість українців сказали: «Ми втомилися від війни». Зневіра у власних силах відкинула Україну назад на ціле століття і зробила даремними мільйони життів її патріотів.

Зневіра і зупинка, втома і примирення – найбільші вороги людини. Адже ще крок, ще ривок – і ми б остаточно стали вільними. Чи стане тепер нам і нашим дітям сили почати все з початку? Як висновок, хочу сказати: дійшовши, здається, до межі, ніколи  не зупиняйся, не опускай рук, адже дуже часто саме за цією межею зневіри і втоми і знаходиться ваша мрія!



3 коментарі:

Завітай на "Всеосвіту"

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

МультиВікторина